Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler

0
299

Gıda hareketi Lideri gazeteci Kemal Özer sıradışı eserlerine bir yenisini daha ekledi. Özer'in "Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler" adlı yeni eseri konu itibariyle Türkiye'de bir ilk. Eser Beyin ölümü ve organ nakliyle ilgili gizlenen gerçekleri masaya yatırıyor.

organ_nakli_hakkinda_gercekler

ARKA KAPAK YAZISI

Organ nakli, çağımızın ‘bıçak sırtı’ konularından biri. Bir annenin çocuğuna ya da eşlerin, akrabaların kendi rızalarıyla birbirine organ bağışlamasında elbette bir beis yok. İlk bakışta böyle görünse de acaba ‘tıp sektörü’  her zaman böyle masum mu bakıyor nakil olayına?

Toplumun vicdanına seslenerek yapılan çağrılar hayat kurtarıyor belki. Nakil taraftarları dinî kurumları ve tıp otoritelerini arkasına almak konusunda hiç sıkıntı çekmiyor. Ama ne pahasına?

Alıcıyı da vericiyi de ömür boyu kullanmak zorunda kalacağı ilaçlara mahkûm etmek işin bir boyutu… Peki ya nakilleri mümkün kılan ama neme nem bir şey olduğu konusunda tıp otoritelerinin bile tam anlamda hemfikir olamadığı “beyin ölümü” ne demek? Beyin ölümü gerçekleşen biri gerçekten ölmüş müdür? Beyin ve beden başka başka zamanlarda mı ölür? Ailesi, yakınları “beyni öldü” denilen bir kişinin organları için nakil izni verme konusunda nasıl bir ‘mülkiyet’ hakkına sahip olabilirler? Beyin gerçekten öldüyse neden nakil sırasında verici kişiye anestezi yapmak gerekiyor? Yıllarca bitkisel hayat denilen halde kalıp bir anda uyanarak kaldığı yerden hayatına devam eden hastalara dair öykülere ne demeli o zaman?

Deccal TabaktaŞeytan Ye Diyor!Müslüman’ın Diyeti ve Yediklerinizin İçinde Ne Var? kitaplarının yazarı Kemal Özer, hastalığa ve sağlığa bakışınızı değiştirecek kitabında organ nakli ve beyin ölümü konularını masaya yatırıyor. Yaradan’ın insana verdiği bedeni “yedek parça deposu” haline getiren 21. yüzyıl bilimine ve tıbbına farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.

 

KİTABIN ANA BÖLÜMLERİ

1. BÖLÜM: ÖLÜMLE İLGİLİ KAVRAMLARA FARKLI BİR BAKIŞ!

2. BÖLÜM: TÜRKİYE’DE ORGAN NAKLİNİN TARİHÇESİ

3. BÖLÜM: ÖLÜ, ÖLMEMİŞSE!

4. BÖLÜM: ÖLÜM TEŞHİSİNDEKİ SORU İŞARETLERİ

5. BÖLÜM: ORGAN NAKLİNE BAĞLI İLAÇ BAĞIMLILIĞI

6. BÖLÜM: ORGAN NAKLEDİLENLERİ BEKLEYEN RİSKLER

7. BÖLÜM: DİNLERİN ORGAN NAKLİNE BAKIŞI

8. BÖLÜM: HEKİMLERİN AHLAKI

9. BÖLÜM: ORGAN TURİZMİ: FAKİRLER HEP VERİCİ ZENGİNLER HEP ALICI!

10. BÖLÜM: KÜRTAJ VE SONRASI

11. BÖLÜM: HAYVANDAN İNSANA NAKİL VE KANİBALİZM

12. BÖLÜM: ÖLÜMSÜZLÜK ARAYIŞI!

Ek: 2238 sayılı kanun ilk teklif edilmiş hali
 

Kaynak: Gıdahareketi.com