TIP DÜNYASINDAN BEKLENEN İTİRAF: Antibiyotikler Yenildi!

0
175

Antibiyotikler Yenildi!

(Sadehayat.com)

Tıp dünyasının yüzyıllardır mikroplara, bakterilere, ezcümle ilahi sisteme karşı kullandığı ve sonsuz güven duyduğu ‘antibiyotik’ silahı artık işe yaramıyor.

İslam Tıbbına göre, mikrop ve bakteriler vücudun öziyileşrme gücünün askerleridir. Hâlbuki bu varlıklar, Batı Tıbbında yüzyıllardır düşman olarak tanımlanmış ve antibiyotiklerle yok edilmeye çalışılmıştır. Bugüne kadar Batı Tıbbı, hastalıkları tedavi etmek için, insanın henüz keşfedemediği bir dengenin vazifeli elemanları olan bakterileri yok etmenin gerekli olduğunu savunuyordu. Tabiata karşı yapılan bu insafsızca ve cahilce girişimin basit hastalıklarda, organ nakli ve kanser hastalarında işe yaramadığı tıp dünyası tarafından nihayet fark edildi. Bu durum açıkça, tedavisini yok etmek üzere kuran Batı Tıbbı için bir felaket demektir.

ABD’de yayınlanan ‘Newsweek’ dergisinin haberine göre bakteriler artık antibiyotiklere karşı dirençli hale geldiler. Aslında bu durumun çok basit bir açıklaması var; antibiyotik kullanımıyla, ilahi vazifeyi yerine getirmekte olan bakterilerden zayıf olanlar yok olacaktır, ancak antibiyotik müdahalesinden kurtulan veya bu müdahaleye karşı bağışıklık geliştiren bakteriler daha da güçlenecek ve vazifelerini yerine getirmeye devam edecektir. Bu varlıkların pes etmek, vazgeçmek veya herhangi bir şekilde gevşeklik göstermek gibi bir iradeleri yoktur. Onlar, sevk-i ilahi kapsamında hareket etmeye mecburdurlar. İlahi sistemin kurallarını bilen İslam âlimleri işte bu yüzden günümüz biliminden çok önce etkili tedaviler keşfedebilmiştir. Örneğin faydalı bakteri ile zararlıyı ayırt edebilen, mükemmel programlanmış bağışıklık sistemini sağlıklı ve güçlü tutmayı esas almışlardır. Bağışıklık sistemini gereksiz meşgul eden yanlış ve fazla beslenmeden uzak durmayı tavsiye etmişlerdir.

İnsanoğlu hikmetten yoksun tıp anlayışını takip ederse bakterileri, mikropları ve virüsleri ‘düşman’ olarak görmeye devam edecek ve neticede kesin ve büyük bir yenilgiye uğrayacaktır. Zira modern bilimin fark edemediği şey şudur: İlahi sistemle savaşan kesin bir mağlubiyete uğrar.

ABD’de yayınlanan “Newsweek” dergisi, tıp dünyasında büyük bir antibiyotik paniği yaşandığını, bakterilerin bu ilaçlara karşı dirençli hale geldiğini duyurdu.

ABD merkezli saygın haber dergisi Newsweek, bundan 3 yıl önce yayınladığı haberde tıp dünyasında büyük bir antibiyotik paniği yaşandığını, bakterilerin giderek artan bir şekilde bu ilaçlara karşı dirençli hale gelmesinden endişe edildiğini yazmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından aynı dergi, dünkü sayısında bu korkunun gerçek olduğunu ilan etti. Dergiye konuşan George Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr Lance Prince, “Kamu sağlığına yönelik tarihte karşı karşıya olunan en büyük tehditlerden biri” diyerek “Daha önce antibiyotikle rahatlıkla tedavi edebildiğimiz küçük enfeksiyonları tedavi edemeyecek hale geldik” ifadesini kullandı. Stanford Üniversitesi’nden David Relman da, “Pratisyen doktorlara, ‘içinizde son dönemde antibiyotikle tedavi edemediğiniz enfeksiyonla karşılaşan var mı?’ diye sorduğumda çoğu el kaldırdı” diye konuştu. Antibiyotiklere karşı dayanıklı bakterilerin ortaya çıkışında en önemli sorumlu bilinçsiz anitbiyotik kullanımı olarak gösteriliyor.

Hem doktorların bu ilacı çok küçük rahatsızlıklar için bile vermesi hem de hastaların çok sık antibiyotik kullanması bakterilerin de mutasyona uğrayarak kendilerini bu ilaçlara karşı dayanıklı hale getirmesine sebep oldu. ABD’deki salgın hastalıklarla mücadele eden CDC uzmanı Tom Frieden, “Antibiyotik sonrası döneme girmek üzereyiz” diyerek bel soğukluğu, ishal gibi antibiyotik tedavisiyle kolayca geöen hastalıkların ölümcül hale geldiğini ve ilaçlara yanıt vermediğini söyledi. CDC verilerine göre sadece ABD’de her yıl 2 milyon kişi antibiyotik dirençli bakterilerden enfeksiyon kapıyor, bunların 23 bini ölüyor. Anitbiyotiklerin kullanım dışı kalması tıp için kâbus anlamına gelecek. Çünkü bu ilaçlar sadece enfeksiyon tedavisinde değil, kemoterapi alan hastalar ve organ nakilleri için de kritik öneme sahip.

Doktorlar şu anki yöntemlerle antibiyotiksiz bir kalp nakli yapmanın imkânsız olduğunu belirtiyor. Bu ilaçların etkisiz kalmasının gerisinde insanlara tarafından bilinçsiz kullanılmalarının yanısıra hayvancılık sektörü tarafından da tavuk vs gibi hayvanları çabuk yetiştirmek için kullanılan antibiyotikli hormonların büyük rolünün olduğu belirtiliyor.”

Kaynak: ‘İnsan sağlığına karşı en büyük tehlike’ – Sağlık – Star Gazete

http://haber.stargazete.com/saglik/insan-sagligina-karsi-en-buyuk-tehlike/haber-798772#ixzz2iHEaWjIm